MINDFUL RESTORATIVE YOGA TERAPIMODUL – MODUL 2 – 50 timer

NB! Denne modulen forutsetter at du har tatt Modul 1 / Basismodulen

Les mer om modulene her >

Utdannelsen går over 5 dager og gir, sammen med basismodulen, 100 timers Yoga Alliance Poeng. Det blir 32 timers undervisning, 4 timers praksis og 14 timers hjemmearbeid. Denne utdannelsen passer både for deg som jobber innenfor terapi og helsearbeid, om du allerede er utdannet yogalærer og ønsker flere strenger å spille på eller deg som vil fordype deg i et utrolig effektivt og tilgjengelig stressmestringsverktøy. For å ta denne modulen bør du ha tatt basismodulen – Modul 1. Du kan lese mer om terapimodulen her: http://www.mindfulrestorativ.no/portfolio/mindful-restorative-yoga-modul2/

Hva lærer du i denne utdanningen?

  • Hvordan tilpasse restorative yogastillinger for enkeltindivider
  • Bli bedre egnet til å gjøre individuelle tilpasninger i en klassesituasjon
  • Lære pusteteknikker som styrker nervesystemet og kroppens evne til selvregulering
  • Lære om Vagusnerven
  • Lære om hvordan Restorativ Yoga påvirker bindevevet
  • Lære Mindfulnessteknikker som fungerer som verktøy for stressmestring, utbrenthet, angst og stress
  • Lære å bruke stoler i undervisningen
  • Lære å bruke vekt og tepper som middel i din avspenning
  • Lære hvordan mindfulness fungerer som metode for stressmestring og smertelindring

Om Elise Jansen

(E-RYT 200/500) har sin bakgrunn som sertifisert Yogaworks lærer og har undervist i over 10 år med har flere andre yogautdannelser under beltet. Hun er blant annet utdannet som Advanced Relax and Renew® Trainer av Judith Hanson Lasater.

De siste årene har Elise fordypet seg i MBSR (Mindfulness Based Stress Reduction) og har funnet at de to sistnevnte praksisene, kombinert, gir et utrolig resultat. Slik oppstod Mindful Restorativ Yoga som en videreutvikling av restorative yoga slik den blir undervist fra både Iyengar og Mindfulness-tradisjonen.

http://www.elisejansen.no/

Datoer:

Denne utdannelsen skjer over 2 helger

18. – 20. desember 2020
15. – .17. januar 2021

Helgeformat:

Fredag til søndag kl. 9-17

Pris:

Kr. 9.500,-
EarlyBird: kr. 8.500,- ved påmelding innen 1. september 2020.

Sted: Bloom Studio Oslo

HVORFOR TA EN FORDYPNING I RESTORATIVE YOGATERAPI?

I denne videreutdanningen vil du få muligheten til å dykke enda dypere inn egenpraksis innenfor mindfulness og restorative yoga. Sammen vil vi gå dypere inn i, og styrke, dine egenskaper som restorative yogalærer. Du vil få flere teknikker og lære flere yogastillinger. Vi vil også gå dypere inn i hvordan man kan kombinere en dynamisk og restorative praksis.

Vi vil fordype oss i teknikker for angst, depresjon og rehabilitering. Osteopat og yogalærer Nina Urnes vil være gjeste lærer på kurset og føre oss dypere inn i de nevrologiske og fysiologiske aspektene av Restorative Yoga.

Mindful restorative er utviklet etter prinsipper fra blant annet Iyengar yoga og Mindfulness jmf. Jon Kabbat-Zin. Kombinasjonen av disse utgjør et fantastisk verktøy til å oppnå dyp avspenning som balanserer bade kropp og sinn – i vår moderne samfunn trenger vi dette mer en noen sinne. Bruk av utstyr som puter/bolstre, klosser, tepper, stropper og sandposer brukes til å oppnå full avspenning i yogastillingene slik at kroppens nervesystem oppnår tilstander man ellers kun kan oppnå under dyp søvn.

Mindfulness teknikkene fasilitere et klarere sinn og Pratyahara, tilbaketrekking av sansene, trener sinnet til å være mindre reaktiv og mer våkent tilstede i øyeblikket. Kombinasjonen vil støtte kroppens naturlige arbeid med å oppnå homeostase – balanse og harmoni.