MINDFUL RESTORATIVE YOGA BASISMODUL – 50 timer

Les mer om modulen her >

Dette er 1 av 5 moduler i 200 timers Mindful Yoga Lærerutdanning. Modulene kan tas individuelt som fordypningsstudier eller samlet. Prisene variere mht. hvor mange moduler du melder deg på om gangen.
I denne videreutdanningen vil du få nye verktøy til din yogaundervisning og egenpraksis. Restorativ yoga kan både undervises som egne klasser, men også flettes inn i andre yogastiler. Du vil få et rikere repertoar til å lede studenten din inn i avspenning. Du vil også få en økt forståelse for hvordan og hvorfor du kan bruke yogastillinger, pust, meditasjon og kroppsskanning som effektive teknikker. Målsetningen er å oppnå et mer balansert nervesystem og tilgang til våre iboende ressurser.

OPPLEGG

Utdannelsen går over 5 dager og gir deg 50 timers Yoga Alliance Poeng Det blir 32 timers undervisning, 4 timers praksis og 14 timers hjemmearbeid (halvparten om du kun tar en modul). Denne utdannelsen passer både for deg som jobber innenfor terapi og helsearbeid, om du allerede er utdannet yogalærer og ønsker flere strenger å spille på eller deg som vil fordype deg i et utrolig effektivt og tilgjengelig stressmestringsverktøy.

INNHOLD

Vi gå gjennom enkle Mindfulness-teknikker og se på bakgrunn, historikk og den vitenskapelige forskningen som ligger til bunn for dagens utbredelse og bruk av metodene. Du vil få innføring i hvordan restorative yoga fungere som stressmestring og har en dyp virkning på å roe ned sansene og nervesystemet. Det blir opplæring i bruk av utstyr, og hvordan man bygger opp de mest grunnleggende yogastillingene.

PRIS

Early Bird: fram til 15. mai 2021 – Kr. 8.500,-
Late Bird: Pris: Kr. 9 500,-
Melder du deg både på basis- og terapimodulen koster det 1700,-

PROGRAM

Onsdag til Søndag kl. 9 – 17

Datoer:

Denne utdannelsen går over 5 dager

15. – 20. juni 2021

Onsdag til Søndag: 9:00 – 16:00

Pris:

Morgenfugl: kr. 8.500,- ved påmelding innen 15. mai 2020.

Full pris: Kr. 9.500,-

Sted: Dronningensgate 23, Oslo

HVORFOR UNDERVISEN RESTORATIVE YOGA

I denne videreutdanningen vil du få nye verktøy til din yogaundervisning. Restorativ yoga kan både undervises som egne klasser, men også flettes inn i andre yogastiler.

Du vil få et rikere repertoar til å lede studenten din inn i avspenning. Du vil også få en økt forståelse for hvordan og hvorfor du kan bruke yogastillinger, pust, meditasjon og kroppsskanning som effektive teknikker. Målsetningen er å oppnå et mer balansert nervesystem.

Mindful restorative er utviklet etter prinsipper fra blant annet Iyengar yoga og Mindfulness jmf. Jon Kabbat-Zin. Kombinasjonen av disse utgjør et fantastisk verktøy til å oppnå dyp avspenning som balanserer bade kropp og sinn – i vår moderne samfunn trenger vi dette mer en noen sinne. Bruk av utstyr som puter/bolstre, klosser, tepper, stropper og sandposer brukes til å oppnå full avspenning i yogastillingene slik at kroppens nervesystem oppnår tilstander man ellers kun kan oppnå under dyp søvn.

Mindfulness teknikkene fasilitere et klarere sinn og Pratyahara, tilbaketrekking av sansene, trener sinnet til å være mindre reaktiv og mer våkent tilstede i øyeblikket. Kombinasjonen vil støtte kroppens naturlige arbeid med å oppnå homeostase – balanse og harmoni.

Opplegg

De første dagene vil vi gå gjennom enkle Mindfulness-teknikker og se på bakgrunn, historikk og den vitenskapelige forskningen som ligger til bunn for dagens utbredelse og bruk av metodene. Du vil få innføring i hvordan restorative yoga fungere som stressmestring og har en dyp virkning på å roe ned sansene og nervesystemet. Det blir opplæring i bruk av utstyr, og hvordan man bygger opp de grunnleggende yoga stillingene. De siste dagene vil vi dykke dypere inn i Mindfulness teknikker, Pranayama og se på disse i lys av stressmestring og innvirkning på vår moderne livsstil. Du vil lære hvordan sekvensiere og undervise i gruppe.